Această tehnologie este ideală pentru stabilirea gradului de uzură fizică și morală a conductelor, identificarea problemelor și stabilirea metodologiei de reparație care urmează a se executa.

În vederea evitării problemelor apărute în urma învechirii rețelelor de conducte (apă, agent termic, menajere, gaz etc.) sau a unei execuții defectoase a lucrărilor de instalații, CALA vă vine în ajutor cu servicii complexe de inspecții video, diagnosticare, proiectare și reabilitare, în conformitate cu normele și cerințele Uniunii Europene.
Videoinspecția conductei se realizează cu ajutorul laboratoarelor cctv (close circuit television) dotate cu aparatură de filmare de înaltă rezoluție și fidelitate.

Se lucrează cu roboți performanți cu cameră video

  • Un robot cu cameră video cu cap fix – la DN 100 mm ~ DN 300 mm
  • Doi roboți pentru diametre nominale mai mari de 300 mm, cu camere cu raze x, ce permit vizualizarea inclusiv pe conducte petroliere

Diametrele conductelor asupra cărora se poate efectua operația de vizualizare sau diagnosticare vor fi cu DN ≥ 100 mm, pe tronsoane de lungimea a max. 500 m între camerele de vizitare.

După fiecare operație de video inspecție datele video sunt stocate pe suport media-DVD și se generează un raport scris și tipărit care cuprinde toate mențiunile/observațiile identificate după analiza video. Prin intermediul acestui raport se prezintă datele informative de pe conductă (lungime, diametru nominal, inclinație) dar și problemele ce necesită reparații pe conductă.

Avantajele tehnologiei

  • În timpul inspecției se pot depista defecte ale conductelor cum ar fi: spărturi, surpări, colmatări, perforări, corodări, erodări etc.
  • Tehnologia de vizualizare oferită de CALA SA prezintă avantajele vizualizării și diagnosticării stării conductelor în scopul înlesnirii luării unei decizii de decolmatare și / sau reabilitare, precum și de apreciere a rezultatelor operațiilor de reabilitare după efectuarea lor.

Suntem o companie specializată în lucrări de vizualizare, recondiționare, reabilitare și înlocuiri de conducte realizate prin tehnologii speciale care nu necesită săpătură deschisă, având o experiență de 20 de ani pe piață în domeniu din România.